České dráhy představují nové sezónní menu

ZO OSŽ DKV Praha
ZO OSŽ DKV Praha
foto: www.endlessworks.cz

České dráhy zahajují podzimní sezónu s novým jídelním menu, které potěší všechny milovníky tradičních českých chutí i netradičních vegetariánských pokrmů. Cestující ve vlacích s jídelními vozy se mohou těšit na dýňový krém s pomerančem, kachní stehno s červeným zelím nebo cizrnovo-květákové kari. Dezert v podobě mrkvového koláče s ořechy pak završuje gastronomický zážitek na palubě vlaků ČD.

Přestože venku zatím podzimní nálada nepanuje, na palubách jídelních vozů Českých drah už podzim dorazil v plné síle. Nové sezónní menu připravené společností JLV ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů České republiky zpříjemní cestování pasažérům ČD. 

Na úvod se podává dýňový krém s pomerančem a dýňovými semínky, jenž potěší milovníky jemných a krémových polévek. Pro ty, kteří preferují klasiku, je pak jako hlavní chod připraveno kachní stehno s červeným zelím s brusinkami a řepou, doplněné bramborovými šiškami. Pro vegetariány je k dispozici cizrnovo-květákové kari s jasmínovou rýží a jako sladká tečka pak poslouží mrkvový koláč s ořechy.

Nové sezónní menu doplňuje stálou nabídku oblíbených jídel, jako je svíčková nebo kuřecí řízek s bramborovým salátem. Nabídka bude k dispozici ve všech vlacích, které poskytují služby ČD Restaurant, a to až do nástupu zimní sezóny, kdy se menu opět promění. Cestující tak mají ideální příležitost ochutnat jedinečné pokrmy kombinující tradiční českou kuchyni s moderními trendy a chutěmi, které k podzimu neodmyslitelně patří.

zdroj: tisková zpráva

Mohlo by vás zajímat